Keramiek workshops in Alkmaar

home » atelier van verhalen

'Schaal met een verhaal'

 

 

 

 

 


Balans in je leven

Waar begin je in het nieuwe jaar met al je goede voornemens, doelen, plannen en een bomvol hoofd met ideeën? Elke keer neem ik het me voor: beter organiseren, zodat ik meer orde en structuur krijg. Maar terwijl ik die woorden ‘orde en structuur’ schrijf, voel ik mijn schouders aanspannen. In mijn hoofd ontstaat een beeld van een strenge juf in grijze jurk die met afgemeten gezicht mij in dit keurslijf wil duwen; gruwel! Het blijft een altijd durend gevecht met de creatieve chaos die er in mijn hoofd leeft en de stress die het niet goed georganiseerd zijn met zich meebrengt.

Lees meer »

Welke steen heb ik verlegd in 2017?

Ik heb een steen verlegd, in een rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van een rivier, hou je niet tegen het water vindt er altijd een weg omheen. Misschien eens gevuld, door sneeuw en regen, neemt de rivier m'n kiezel met zich mee. Om hem, dan glad en rond gesleten, te laten rusten in de luwte van de zee. Ik heb een steen verlegd, in een rivier op aarde. Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten. Ik leverde bewijs van mijn bestaan. Omdat, door het verleggen van die ene steen, de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan. Bram Vermeulen

Lees meer »

Beeld aan diggelen

Het is lang geleden dat ik dit beeldje maakte. Terwijl ik aan het opruimen ben kom ik deze foto's tegen. Daar begon eigenlijk mijn liefde voor klei. Het werd direct weer de kop ingedrukt. Wat vond ik het heerlijk om deze opdracht te maken voor school. We moesten een denker maken met hoekige vormen. Alleen, op mijn kamertje, was ik intensief bezig, het werd helemaal mijn beeld, ik werd het beeld, een denker als ik was.

Lees meer »

Kwetsbaar

Kwetsbaar. Je kwetsbaar opstellen...heel lang associeerde ik diep van binnen kwetsbaar met zwak en zielig. Als ik google op kwetsbaar dan kom ik inderdaad woorden tegen als: zwak, teerhartig, wankel en licht te raken. Dat bedoel ik niet met kwetsbaar.

Lees meer »

De ijsvogel

Ze kwam in mijn atelier van mededogen, deze mooie dappere vrouw. Het was voor haar meteen heel duidelijk wat ze wilde maken....een ijsvogeltje. Tijdens de dag vertelde ze mij haar verhaal, waarom het ijsvogeltje gemaakt moest worden.

Lees meer »

Atelier van mededogen

Mag ik even hardop dromen hier? Het werken met klei is een passie van mij. Maar met deze passie wil ik een andere grote droom gaan combineren. In mijn atelier wil ik niet alleen werken met klei, maar ook met vrouwen. En dan vooral (mantel)zorgende vrouwen.

Lees meer »