Schaal met een verhaal

Gepubliceerd op 6 juni 2018 om 10:00

Dag-arrangement 'vertel je verhaal met een schaal'

Deze schaal vertelt een verhaal. Het is mijn verhaal van herinneringen aan de zomer in mijn jeugd. 

'Elke zomer stapten wij als gezin (vader, moeder en 4 meiden) op de fiets. Op weg naar een avontuur. Onze fietsen trokken veel bekijks. Vooral de fiets van mijn moeder, bepakt en bezakt met tenten, slaapzakken, kleren, potten en pannen die aan de zijkanten bungelden. We fietsten altijd naar de kust, Waddeneilanden of Walcheren. Elke dag fietsen tot we bij onze eindbestemming waren. Onderweg zingend, spelletjes spelend en ja, soms ook mopperend. Omdat mijn vader niet van rechte wegen met langs razende auto's hield (hoeveel had je er in de jaren '70?) namen we vaak de b-weggetjes. Niemand was goed in kaart lezen, dus we verdwaalden ook nog wel eens. 

Eenmaal op de plaats van bestemming was ons leven heerlijk eenvoudig. We brachten onze tijd door bij onze tent of op het strand. Meestal gingen we pas in de middag naar het strand en bleven we tot 's avonds laat. We maakten zandkastelen en droomden weg bij de ondergaande zon. We zochten zeekraal en mosselen en aten dat de volgende dag op. Na een eindeloze dag en avond op het strand sliepen we heerlijk in onze tenten. Prachtige jeugdherinneringen. 

 

Dit gevoel van weemoed, mooie zomerse herinneringen wilde ik vastleggen. Als reminder op momenten dat ik het druk heb, dat ik gestresst ben, dat de ingewikkelde issues in onze familie de boventoon voeren. 

 

Dit werd een schaal met een verhaal. Deze schaal staat symbool voor eenvoud en genieten. 

 

Heb jij ook zo'n mooie herinnering? Of is er een periode in je leven wat je wilt afsluiten met een symbool? Is er iets waar je trots op bent en dat wilt verbeelden? Dat kan in mijn atelier

 

In een de dag-workshop maak je 'een schaal met een verhaal'. Tijdens deze dag ga je samen met mij herinneringen ophalen, mag je je verhaal vertellen. Al verhalen vertellend ben je aan het werk aan je schaal. Je zult ontdekken dat het werken met de klei de verhalen vanzelf naar boven brengt. Na een ochtend werken ontvang je van mij een lekkere lunch en daarna gaan we weer verder in mijn atelier. Je kunt de schaal inkleuren met een gekleurde engobe, of inwassen met een oxide (ik leg het je allemaal van tevoren uit :-) ). Je hoeft even nergens anders mee bezig te zijn, dan alleen jouw verhaal en de schaal. 

 

Na deze dag mag deze schaal rustig drogen, je verhaal mag als het ware even rusten. Na het bakken glazuur ik de schaal met een transparant glazuur en zet ik jouw verhaal op papier. Een foto van jouw schaal, met jouw verhaal plaats ik hier in de rubriek 'Atelier van verhalen'. Je hebt de keuze om vermeld te worden met je naam of anoniem te laten plaatsen. 

 

Vind je dit leuk om te doen? 

 

Een dag-workshop, inclusief klei, bakken, glazuren en natuurlijk met koffie/thee met wat lekkers en een heerlijke lunch. Je verhaal met foto van je schaal in 'Atelier van verhalen':

€85,- per persoon.

 

Voor meer info: hannah@hemelenaarden.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Jesse Fischer
2 jaar geleden

Goedenavond! Mijn vriendin zou het erg gaaf vinden in de nabije toekomst thuis potten te gaan bakken en staat hiervoor al lang op een wachtlijst. Dus ik denk dat ze de schaal met het verhaal fantastisch zou vinden. En kan ze hierbij ook alvast wat van haar toekomstige hobby en potentiële passie leren! Mvg, Jesse!