Life is better with friends

Gepubliceerd op 4 november 2018 om 15:05

Life is better with friends.

Afgelopen week had ik verschillende ontmoetingen met vrouwen. 

Woensdag had ik de workshop van de vrouwenverwenmidweek. Ik zag vrouwen die elkaar sinds nog geen 2 dagen  in deze context kenden. Wat mij opviel was dat ze al zo vertrouwd met elkaar waren. De vrouwen waren open, luisterden naar elkaar, hielpen en bemoedigden elkaar.  

Donderdagmiddag had ik een lunch bij mijn nichtje/bff Esther. We haalden een herinnering op van september waarbij we met andere vriendin Esther heerlijk aan het strand genoten van de prachtige nazomeravond. We kennen elkaar al zo lang, samen hebben we elkaar meegemaakt als kind, jonge twintigers, als moeder wordend en nu als vrouwen van 50! Wat een rijkdom als je zulke vrouwen om je heen hebt. We kennen elkaars verhaal, elkaars zwakte, verdriet en worsteling. Maar als we naar elkaar kijken zien we zulke mooie, sterke en krachtige vrouwen. En als ik even onzeker ben over mezelf, dan is daar een vriendin die zegt dat ik een mooi mens ben. Als ik verdrietig ben over iets dan mag ik huilen en lachen we na afloop met elkaar. Als ik enthousiast ben over iets dan heb ik vriendinnen waar ik mijn ei kwijt kan.  En andersom ben ik er op deze manier voor mijn vriendinnen. Life is better with friends!

Zaterdag had ik een high tea met mijn 3 zussen en ouders. Mijn vader was altijd de enige man in ons meidengezin van vroeger. In dezelfde samenstelling als toen we kind waren deden we de high tea. Zonder mannen, zonder kinderen. Wat hebben we al veel meegemaakt met elkaar. We zijn allemaal zo verschillend, onze levens zijn verschillend, maar we delen dezelfde geschiedenis, mijn zussen en ik. Nu we 48, 50, 53 en 56 jaar zijn hebben we al veel met elkaar meegemaakt. We hebben allemaal onze worstelingen (met elkaar en het leven) gehad. En nu kunnen we zeggen: onze zussenband is sterk. We helpen elkaar als het nodig is. We zijn er voor elkaar.

Vrouwen. Ik lees wel eens verhalen over jaloezie, afgunst en aftroeven onder vrouwen. Maar gelukkig ken ik ze niet persoonlijk, deze vrouwen. Als ik de vrouwen die ik afgelopen week allemaal ontmoet heb bekijk, dan zie ik vooral mooie vrouwen. Die elkaar steunen, er zijn voor elkaar, die de andere vrouwen opbeuren en mooier maken. Vrouwen, zullen we proberen elkaar elke dag een beetje mooier te maken?

Life is better with friends

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.