Drievoudig snoer - Jolanda

Deze schaal vertelt het verhaal van ons, van onze ontmoeting, van onze verbintenis met elkaar en met God.

 

In april ontmoetten wij elkaar voor het eerst. Samen met een vriendin liep ik één dag mee met een pelgrimstocht. Ik deed dit met de intentie om een vriend te steunen in deze missie. De andere deelnemers van deze tocht kende ik niet. Bij de start van de dag stelden wij ons aan elkaar voor. En zo schudde ik Frank de hand. Ik keek in de ogen van deze man en voelde direct dat dit een bijzondere ontmoeting was. Voor mij kwam dat als een verrassing. Ik was helemaal niet op zoek naar een man.  Had ook geen idee of hij vrijgezel was of niet.

Hij was vrijgezel! J

Na onze eerste date en nu maanden later, is duidelijk dat dit heel serieus is. Beiden ervaren wij dat deze ontmoeting een geschenk van God is. Hij heeft ons samen gebracht. Dit wil ik verbeelden in deze schaal. God is er bij, al mijn hele leven. Ook al heb ik mij tijden van Hem afgekeerd, wilde ik even niets met Hem te maken hebben. God heeft op mij gewacht, stond op de uitkijk. Ik ervaar dat Zijn hand altijd onder mij was. Ik ben in Zijn handpalm gegraveerd. Dat Hij er altijd is en is geweest in mijn leven geeft mij zoveel rust.

Nu, in mijn relatie weet ik dat wij met z’n drieën zijn. God, Frank en ik. Het pad van onze levens is niet altijd makkelijk geweest. We hebben beiden onze levensverhalen, maar vanaf het moment dat we samen zijn gekomen weet ik dat we ook hier in, in Gods hand zijn. Het snoer van ons leven is verweven in het snoer van Zijn liefde en trouw. Die verbintenis met God geeft ons vertrouwen en rust dat het goed is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.