home » workshops en arrangementen

Workshops en verwenarrangementen

creatief - vrouwen - dagje samen weg - Alkmaar

 

In mijn atelier in Alkmaar hoop ik dat je rust vindt, dat je liefde en mededogen vindt. Mijn ervaring is dat je door het werken met het aardse van klei je ook werkelijk tot rust komt. Vanuit de rust en het er mogen zijn kunnen mooie beelden ontstaan. 

Een atelier voor vrouwen: Ben je mantelzorger? Of hol je van de ene zorgtaak naar de andere? Heb je even teveel op je bordje? Heb je gewoon even een dag behoefte aan rust, ontspanning en creatief bezig zijn? Vind je het fijn om een dag(deel), samen met andere vrouwen (vriendinnen, zussen, moeder, dochters) lekker creatief bezig te zijn. 

rust - atelier - klei 

 

In mijn atelier, in alle rust, uit de hectiek van het zorgen voor, heb ik een dag(deel) alle aandacht voor jou. Tijdens het werken met de klei word je opgetild uit je dagelijkse, vaak in de klei ploeterend, bestaan. Daar wordt klei kunst, levenskunst. Vogels van klei komen tot leven en gaan vliegen, het abstracte beeld wordt aards-mooi. Er kunnen verhalen ontstaan. In mijn Atelier van verhalen lees je er een aantal. 

Je wordt gezien. Je mag zijn wie je bent. Ook als je zelf denkt geen talent te hebben voor het maken van beelden van klei, zullen er mooie kunstwerken ontstaan omdat je werkt vanuit jouw eigen kunnen.

---------------------------------------

Ik heb nog nooit iets met klei gedaan en zag er van tevoren ook wel tegenop toen we met een groepje vrouwen een schaal gingen maken. Wat ik niet verwachtte is dat ik het heel leuk vond. Ik ben zo blij met het resultaat. Sinds die tijd ben ik veel meer creatieve activiteiten gaan doen.

Astrid, oktober 2016

 

---------------------------------------

 

Agenda tot eind september 2020:

In verband met corona maatregelen geef ik tot eind september alleen verwenarrangementen voor 1 persoon in mijn atelier. 

Mogelijkheden zijn:

 1. dinsdag 11 augustus
 2. vrijdag 21 augustus
 3. dinsdag 1 september
 4. vrijdag 18 september
 • geboekt
 • nog vrij
 • nog vrij
 • nog vrij

 

Wil je meer informatie of jezelf opgeven:

Schaal met een verhaal

 • Dagarrangement in het atelier met koffie/thee met wat lekkers en uitgebreide lunch. Dit arrangement is voor 1 persoon €85,-

voor meer info:  Schaal met een verhaal

 

Verwenarrangement met eigen beeld maken

 • Bij aanmelding van 1 persoon: €95,-
 • Bij aanmelding van 2 personen: €150,-

Dit beeld kan een beeld zijn wat wij samen van tevoren bekijken op haalbaarheid. Tijdens dit verwenarrangement kun je ook ene 'Krachtige vrouw' maken.

Beiden in het atelier, inclusief klei, bakken, koffie/thee met wat lekkers en een uitgebreide lunch. 

Mantelzorgarrangement

 • In het atelier: (3 - 4 personen) verwenarrangement met koffie/thee met wat lekkers en een uitgebreide lunch. Tijdens deze verwenarrangementen kunnen mantelzorgverhalen gedeeld worden en kun je (h)erkenning vinden bij elkaar.
  • Krachtige vrouw maken (van 10.00 – ca. 15.00 uur) €50,- pp
  • Mooie woorden doosje (van 10.00 – ca 14.30 uur) €45,- pp
  • Familie licht maken (van 10.30 – ca 14.00 uur) €35,- pp

Korte workshops

 • Bijbelse schaal: in 2,5 uur tijd ga je aan de slag met een groepje van 4-6 personen. Aan de hand van een bijbels thema verbeeld je dit in een schaal €22,50 pp
 • Schaal maken: in 2,5 uur tijd ga je aan de slag met een groepje van 4-6 personen. In een mal maak je een schaal door middel van bolletjes, rolletjes of strookjes klei. €22,50 pp
 • Familie licht maken: in 2 uur tijd maak je een familielicht. €17,50 pp

 

Opgeven of meer info:

 

Reacties van vrouwen die een dagworkshop hebben gevolgd:

 

Het was heerlijk. Zowel de lunch als het met jou praten. Je bent een fijne luisteraar, maar kunt ook lekker vertellen. Verder is je geduld erg prettig en waardeer ik het enorm dat je alleen maar uitleg geeft (niet overneemt) waardoor het eindresultaat 100% eigen werk wordt.Het is even helemaal weg zijn uit je dagelijkse leven - tijd en aandacht voor jezelf. Het gevoel dat ik kreeg toen de schaal af was - dat gun ik iedereen! (Verwondering en trots: wat mooi, heb ik dat gemaakt?)

Anja, 15-12-2018

-----------------------------------------------------------------

Ik heb op en top genoten van deze dag bij Hannah. Het was met recht een verwendag. De dag was perfect geregeld en de lunch heerlijk! Hannah straalt een enorme rust en vriendelijkheid uit, wat ze als vanzelf op mij overbracht. Hierin ligt echt haar kracht! Ze luisterde heel goed naar mijn wensen en dacht actief mee wat het mooiste zou zijn (zo werd het beeld toch wat anders dan ik in eerste instantie voor ogen had). Het leukste vond ik dat Hannah zelf ook heel enthousiast werd over het resultaat en zelfs ontroerd. Die passie voor haar werk en creativiteit is aanstekelijk! Het is een enorme aanrader om jezelf dit cadeau te gunnen!

Evelyn, 30-10-2018

-----------------------------------------------------------------

De gesprekken met Hannah waren warm, open en persoonlijk. Ze snapte goed wat ik voor ogen had en waarom ik dit wilde doen. Ze snapte ook mijn onzekerheid want ik vond het heel spannend om zo'n schaal te maken. Ik ben helemaal niet creatief, maar met haar hulp, stimulans en aanwijzingen is het een prachtige schaal geworden. We werkten buiten op een prachtige plek en het leek, met al die lekkernijen en die heerlijke lunch, wel een feestje. 

Jolanda, 29-08-2018

-----------------------------------------------------------------

Ik heb een dag als mantelzorger mogen beleven en heb het echt ervaren als een  dag waar je nergens aan hoefde te denken, een kleine minivakantie 
Alles was geregeld niets hoefde alles mocht en hulp werd geboden. Echt een ervaring om weer te doen  en mijn creatieve kant naar boven te halen. Ik ben dol enthousiast geworden. Daarnaast was er ruimte voor ervaringen te delen. Echt een besliste aanrader om te doen.
Diana, 31-03-2018
----------------------------------------------------------------

Hannah, is een lieve vrouw. Je voelt je gelijk op je gemak. Je mag jezelf zijn bij haar. En wat geniet zij van haar werk, geweldig! Als mantelzorger heb ik een geweldige dag gehad en kan niet wachten om straks het eindresultaat te zien.

Cynthia, 18-10-2017

----------------------------------------------------------------

Hannah is een warm en open mens. Ze geeft je het gevoel welkom te zijn. Met het ‘Atelier van mededogen’ biedt zij iets heel waardevols; dat (mantel) zorgende vrouwen zich gezien voelen – tot rust komen - en dat ze even die warme mantel om zichzelf heen mogen trekken.
Wat fijn en mooi….. Dank je wel lieve Hannah!

Wieneke, 18-12-2016