Keramiek workshops in Alkmaar zonder wachtlijst

home » atelier van verhalen » Stille week - dag 5

Stille week - dag 5

Stille week in deze tijd. Voor de één is het leven stil gevallen, voor de ander is het drukker dan ooit. Deze week wil ik elke dag zoeken, aan de hand van de zeven kruiswoorden, naar reflectie en gebed.

Ik heb dorst. Dat zei Jezus aan het kruis. Ondanks Zijn goddelijkheid, was Hij daar volledig mens, met een lichaam wat verscheurd werd door pijn.
Mens zoals mens in lijden. Mens zoals mens in wanhoop. Mens zoals mens in ziekte.
Mens....
Eerder heeft Jezus gezegd:
"Ik zeg jullie dat als je aan één van deze eenvoudige mensen die door anderen niet belangrijk gevonden worden, ook maar een beker koud water te drinken geeft omdat hij een leerling van Mij is, dan zul je je beloning krijgen."

Klein, onbetekenend mens. Zichtbaar bij Jezus. Belangrijk voor Hem. Een beker koud water wil ik je geven. Eén beker koud water, het lijkt zo schamel. Maar in Jezus naam wordt één beker koud water een hele bron. Laten we elke dag bekers koud water uitdelen, uitdelen in ziekenhuizen, uitdelen in de buurt, uitdelen in vluchtelingenkampen, uitdelen aan de hele wereld. Uitdelen en doorgeven; bekers vullen en dorst lessen uit de Bron van Levend water


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.