Keramiek workshops in Alkmaar zonder wachtlijst

home » atelier van verhalen » Stille week - dag 1

Stille week - dag 1

Stille week in deze tijd. Voor de één is het leven stil gevallen, voor de ander is het drukker dan ooit. Deze week wil ik elke dag zoeken, aan de hand van de zeven kruiswoorden, naar reflectie en gebed.

Wie zou Jezus in deze tijd bedoelen als Hij zegt: 'Vader vergeef het hun'?
Zijn het de grote criminelen? Zijn het de terroristen? Zijn het de oorlogsmisdadigers? Aan hun handen kleeft waarschijnlijk veel bloed. Of bedoelt Jezus regeringsleiders die alleen kijken naar macht en economie en niet naar mensenlevens? Door corona-maatregelen vooral vanuit economisch perspectief te bekijken spelen zij met mensenlevens.
Zijn het de ongehoorzame burgers die zich niets aantrekken van de maatregelen en 'schijt-aan-corona-feestjes' organiseren? Hoeveel doden hebben zij op hun geweten door hun roekeloze gedrag? Vergeeft Jezus dit gedrag?

 

Of moet ik de cirkel dichter om mij heen trekken? Vader vergeef mij mijn vooroordelen, vergeef mij mijn ontevredenheid, vergeef mij wantrouwen, vergeef mij mijn egoïsme, vergeef mij.....

Jezus eerste kruiswoord laat mij binnen in mijn eigen hart kijken. Geloof ik in Jezus' vergeving? Leef ik het? Vergeef ik? In stilte mag ik deze woorden binnen laten komen en nadenken over: vergeven.... loslaten.... reinigen.... helen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.