Home » Atelier van mededogen

In mijn atelier hoop ik dat je rust vindt, dat je liefde en mededogen vindt. Mijn ervaring is dat je door het werken met het aardse van klei je ook werkelijk tot rust komt. Vanuit de rust en het er mogen zijn kunnen mooie beelden ontstaan. 

Een verwenarrangement voor vrouwen: Ben je mantelzorger? Of hol je van de ene zorgtaak naar de andere? Heb je even teveel op je bordje? Heb je gewoon even een dag behoefte aan rust, ontspanning en creatief bezig zijn?

In mijn atelier, in alle rust, uit de hectiek van het zorgen voor, heb ik een dag alle aandacht voor jou. Tijdens het werken met de klei word je opgetild uit je dagelijkse, vaak in de klei ploeterend, bestaan. Daar wordt klei kunst, levenskunst. Vogels van klei komen tot leven en gaan vliegen, het abstracte beeld wordt aards-mooi. Er kunnen verhalen ontstaan. In mijn Atelier van verhalen lees je er een aantal. 

 Je wordt gezien. Je mag zijn wie je bent. Ook als je zelf denkt geen talent te hebben voor het maken van beelden van klei, zullen er mooie kunstwerken ontstaan omdat je werkt vanuit jouw eigen kunnen. Wil je niet met klei werken, dan zijn er ook twee andere workshops mogelijk. Je kunt ontspannen aan de slag met verf of ander materiaal. 

 

Hoe ziet deze dag er uit?  

10.00 uur word je ontvangen met koffie met wat lekkers erbij. We maken kennis met elkaar.

Na de koffie gaan we het atelier in voor de workshop.

Rond 12.45 uur heb ik een heerlijke lunch voor je.

Na de lunch kunnen we weer aan de slag in het atelier tot ongeveer 15.00 uur. 

 

Welke workshops kun je kiezen?

  1. Beeldje boetseren van klei. Deze zal later worden gebakken en geglazuurd en kan na ongeveer 3 weken worden opgehaald.  
  2. Hart schilderen. Op een canvas doek ga je een hart schilderen, waarbij we gebruik maken van allerlei materialen (waaronder stofjes, draadjes, zand, karton, glitters en noem maar op). Als je wilt kun je zelf ook foto's meenemen die je in dit schilderij wilt verwerken.
  3. Collage maken. Aan de hand van een thema ga je een mooie droomcollage maken. Je kunt gebruik maken van tijdschriften, acrylverf en andere materialen. Ook kun je zelf plaksels en materialen meenemen die op een canvasdoek geplakt kunnen worden.

 

Wat zijn de kosten?

Verwendag met workshop 1: €95,- per persoon. Bij aanmelding van 2 personen: €75,- per persoon.

Verwendag met workshop 2 of 3: €80,- per persoon. Bij aanmelding van 2 personen: €60,- per persoon.

 

Wanneer kan het? 

Data waarop een verwenarrangement wordt gegeven van een dag

 

Data waarop een verwenarrangement wordt gegeven van een dag

 

  • vrijdag 26 januari 2018
  • woensdag 7 februari 2018

 

  • vrijdag 23 februari 2018

 

  • woensdag 28 maart 2018

vrijdag 20 april 2018

vrijdag 8 juni 2018

 Andere data op woensdag of vrijdag kunnen in overleg besproken worden.

 

Opgeven of meer info:

 

 

Mantelzorggroep:

In 2018 start ik met een verwendag voor vrouwen met dezelfde mantelzorg. In een groep van 4 vrouwen creatief ontspannen, verhalen uitwisselen, verwend worden en (h)erkenning vinden bij elkaar. De dagen zijn afwisselend met een boetseerworkshop en een schilder- en collageworkshop. Data met workshops volgen.

Kosten voor deze dag zijn:

Verwendag met workshop 1: €47,50,- per persoon. 

Verwendag met workshop 2 of 3: €35,- per persoon. 

Heb je interesse? Stuur mij een mail: hannah@hemelenaarden.nl

 

Deze dag wordt er voor jou gezorgd. Dat betekent dat we bij het afspreken van een datum kijken wat voor soort lunch je wilt; we bekijken dieetwensen, iets wat je heerlijk vindt om te eten, of wil je gewoon verrast worden? De tijden die ik heb neergezet zijn indicatietijden. Daar kunnen we vanaf wijken. Het gaat er om dat het een dag zonder stress wordt. 

Als je met klei hebt gewerkt dan moet dit eerst drogen en gebakken worden. Het beeld wordt geglazuurd. Na dit droog- en bakproces is het beeld klaar. Dan kan het worden opgehaald. Mocht dit niet mogelijk zijn voor je, dan zoeken we naar wegen om het beeld bij jou thuis te krijgen.